Silikoner har ett antal egenskaper som gör dem värdefulla inom framför allt bageri och livsmedelsproduktion. De är värmebeständiga, är i regel smörjfria genom hög nonstick-effekt, och är vattenavvisande.
Silikonerna kan enkelt ombehandlas när beläggningen blivit sliten.
Vi arbetar framför allt med tre olika beläggningar:
Den dominerande beläggningen inom bageribranschen. Det är en elastisk beläggning med mycket hög nonstick-effekt på framför allt osötat matbröd. Plåtar och formar med röd gummisilikon kan lätt ombehandlas när beläggningen blivit sliten.
Röd gummislikon passar sämre till produkter med hög sockerhalt och feta produkter.
Den blå silikonen är en allround beläggning som framför allt fungerar bra för söta produkter.
Den grå silikonhartsen är en hård allroundbeläggning som kan användas såväl på bakformar som plåtar.
Ytan har bra tålighet även mot fett och kan därför vid behov smörjas.