Kontakta oss

Beläggningar

Korrosionsskydd

Ytor i industriell miljö utsätts ofta för hårda korrosiva påfrestningar genom fukt, salter, syror och andra kemikalier. Med ett bra korrosionsskydd skapas en barriär mellan underliggande metall och den omgivande miljön. När korrosionen begränsas får applikationen längre livstid och man upplever även mervärden som enklare rengöring, minskad friktion och mer attraktiv ytfinish.

Bakers Coating utför högkvalitativa anti korrosions-beläggningar för användning i allt från torr inomhusmiljö till aggressiv fuktkondensation och höga luftföroreningar. Vi jobbar endast med material och metoder som borgar för starka, hållbara resultat.

Rostig yta: kost är inte enda sortens korrossion- Genom anpassade ytbeläggningar uppnås skydd mot luftföroreningar, fukt, salt, bakterier, kemikalier, slitage och mycket annat.

Rätt korrossionsskydd?

Hos Bakers Coating skapar vi oftast korrossionsskydd med hjälp av Halar (ECTFE), Rilsan (PA11) eller Ruby Red.

Kontakta oss för att diskutera bästa möjliga korrossionsskydd för er produktion.

Halar® (ECTFE)

Halar® är ett varumärkesnamn för termoplasten Eetylenklortrifluoretylen (ECTFE) och används ofta för att korrosionsskydda metaller. Halar® är en pulverformig beläggning som vid härdningen smälter till ett hårt skyddande hydrofobt och oleofobt ytskikt med låg friktion. 
Beläggningen ger ett tätt skikt som har oerhört hög motståndskraft mot kemikaliepåverkan och mekaniskt slitage, vilket gör det möjligt att använda billigare material med Halar-beläggning som alternativ till Hastelloy® eller superduplex.

Beläggningen klarar starka syror som alkali, saltlösningar, alkoholer, klor och de flesta lösningsmedel. Halar® är mycket stöt- och slagtåligt och läggs med en tjocklek upp till 2 mm.

 • Kontinuerlig arbetstemperatur mellan -75-150°C
 • Kemikalieresistent
 • Sintras i temperaturer 200 - 430°C
 • Hög elektrisk resistans

Rilsan® (PA 11)

Rilsan® är en polyamidbaserad termoplast som namnet till trots faktiskt är en miljövänlig beläggning. Den är helt återvinningsbar, giftfri och tillverkas av vegetabilier (olja från ricinbuskens frön). Utöver att vara miljövänlig är Rilsans främsta egenskaper att den är slitstark och har hög nötningsbeständighet. Rilsan-beläggningen är stötsäker och används med fördel i CIP-miljöer där det finns mycket vatten, till exempel på korgarna i en diskmaskin.

 

 • Kontinuerlig arbetstemperatur mellan -60 till 150°C
 • Rilsan®  är portät och stabil
 • Beläggs i tjocklek upp till 150 my
 • Elektrisk resistans vid högre temperaturer

Ruby Red (PFA)

Ruby Red är en high build PFA i pulverform som är framställd för att minska genomträngningsbeständighet och öka den kemiska beständigheten hos behandlade applikationer. Den används ofta inom den kemiska industrin eftersom den tål frätande kemikalier väl. Ruby Red har även god nötningsbeständighet och termisk stabilitet vilket medför att egenskaperna bibehålls både i ångfas och vätskefas.

 

 • PFA beläggs ofta med en primer och därefter ett eller flera skikt PFA

 • Sintras i temperaturer 360-415°C

 • Kontinuerlig arbetstemperatur upp till 260°C

 • Beläggs i tjocklek upp till 1000 my

 • Elektrisk resistans vid högre temperaturer

Redo att uppleva fördelarna med våra innovativa ytbeläggningar? 

Kontakta oss för att höra mer om våra anpassade ytbeläggningar och vilka lösningar vi kan erbjuda er verksamhet. 

Telefonnummer

Direkttelefon: 0478-69043

Vår växel

Växeltelefon: 0478-31820

E-mail

coating@bakers.se

 

Besöks- och postadress

Storgatan 90, 365 31 Lessebo

Leveransadress

Hyvelvägen 5, 365 31 Lessebo

Offertförfrågan

Vi har tagit emot din förfrågan!

Non stick yta på metall- Bakers erbjuder flera olika non stick-beläggningar beroende på vilka egenskaper som önskas.