Kontakta oss

Beläggningar

Lågfriktion

Lågfriktionsbeläggningar används för att minska friktionen på torra glidytor. Att reducera friktion kan ha många fördelar som minskad energiförbrukning, värmeutveckling och reducerat slitage. Ofta ses även synergieffekter som minskad tid för underhåll, högre produktionstakt och lägre ljudnivåer.

Vi jobbar mest med lågfriktionsbeläggningar på aluminium- och stålapplikationer men utför även beläggningar på epoximaterial och olika plaster.

PTFE- som lågfriktionsbeläggning.  Polymerer används framförallt för att skapa ytor med låg friktion och goda släppegenskaper. Beläggningarna tål både höga och låga temperaturer vilket gör dem lämpliga vid industriella processer med höga hygien- och effektivitetskrav.

Hjälp med att dra fördel av en lågfriktionsbeläggning?

Vi har mångårig expertis inom just lågfriktion och jobbar ständigt med att anpassa och förbättra lågfriktionsbeläggningar som löser problem åt våra kunder. Välkommen att kontaka oss för att höra hur vi kan hjälpa ditt företag. 

Kontakta oss för en teknisk konsultation

Polytetrafluoreten (PTFE)

PTFE, är en polymer som tillhör gruppen fluorpolymerer. PTFE är en termoplastisk polymer och den mest kända typen är varumärket Teflon™. PTFE används ofta för lågfriktion- och non stick-beläggning på ytor eller som tätning. Beläggningar av PTFE kombinerar extremt låg friktionskoefficient med hög non stick-effekt. PTFE kan även blandas med andra material för att uppnå en effektiv kombination av slitageskydd, torrsmörjning, non-stickegenskaper och korrosionsskydd. Det är även åldersbeständigt och påverkas inte av UV-ljus.

 

  • PTFE påförs i upp till tre skikt 
  • Kontinuerlig arbetstemperatur upp till 260°C
  • Tillfällig arbetstemperatur upp till 290°C
  • Sintras i temperaturer 200 - 430°C

 

Redo att uppleva fördelarna med våra innovativa ytbeläggningar? 

Kontakta oss för att höra mer om våra anpassade ytbeläggningar och vilka lösningar vi kan erbjuda er verksamhet. 

Telefonnummer

Direkttelefon: 0478-69043

Vår växel

Växeltelefon: 0478-31820

E-mail

coating@bakers.se

 

Besöks- och postadress

Storgatan 90, 365 31 Lessebo

Leveransadress

Hyvelvägen 5, 365 31 Lessebo

Offertförfrågan

Vi har tagit emot din förfrågan!

Non stick yta på metall- Bakers erbjuder flera olika non stick-beläggningar beroende på vilka egenskaper som önskas.