Kontakta oss

Beläggningar

Allmänt om våra beläggningar

Bakers Coating är en av Nordens ledande inom polymerbeläggningar, keramiska beläggningar (SolGel), epoxisilikonbeläggningar samt standard silikonbeläggningar. Vi jobbar både med legoarbeten och tillverkning för vårt moderföretag Bakers AB.  

Vår anläggning är anpassad till gällande miljö- och certifieringskrav och vi jobbar löpande med att minska vår och våra kunders miljöpåverkan.  I vårt tjänsteutbud ingår även förbehandling som blästring och flamsprutning samt ombehandling.  

Bakers Coating erbjuder manuell och industriell ytbehandling för brancher som off-shore, industri, medicinal, kemi och livsmedel

Förbehandling

En del applikationer behöver förbehandlas för att säkra hållbar vidhäftning.  I de fall en primer inte är tillräcklig kan vi erbjuda:  

Blästring

Blästring ger en absolut ren yta genom att slipa bort delar av ytskiktet och orenheter. Det skapar mikroskopiska ojämnheter som ökar ytarean vilket underlättar vidhäftningen för t.ex. non-stickbeläggningar.

Flamsprutning

Flamsprutning innebär att ytans hållfasthet förbättras. Här används en gasbrännare för att smälta ett tillsatsmaterial (t.ex. titan eller wolframkarbid) på applikationen, så att det bildar en ytbeläggning som är mottaglig för andra beläggningsmaterial.

Ombehandling

Även beläggningar med lång livslängd slits. Vi har ofta möjlighet att ombehandla befintliga detaljer.  Den gamla slitna beläggningen avlägsnas och ytorna ombehandlas med ny beläggning.

Förläng livcykeln med ombehandling

Att ombehandla är ett resursbesparande och kostnadseffektivt alternativ till att byta ut slitna detaljer eller plåtar. En industribakplåt kan oftast ombehandlas x gånger under sin livscykel. 

Arbetare som flamsprutar, flamprutning av metall, kvalitetsäkra genom flamsprutning

Bakers Coating erbjuder ombeläggningar av plåt och andra ytor, recoating, ombehandling, ombeläggning. Ett resusrseffektivt sätt att förlänga livslängden på tillverkningskomponenter.

Redo att uppleva fördelarna med våra innovativa ytbeläggningar? 

Kontakta oss för att höra mer om våra anpassade ytbeläggningar och vilka lösningar vi kan erbjuda er verksamhet. 

Telefonnummer

Direkttelefon: 0478-69043

Vår växel

Växeltelefon: 0478-31820

E-mail

coating@bakers.se

 

Besöks- och postadress

Storgatan 90, 365 31 Lessebo

Leveransadress

Hyvelvägen 5, 365 31 Lessebo

Offertförfrågan

Vi har tagit emot din förfrågan!

Non stick yta på metall- Bakers erbjuder flera olika non stick-beläggningar beroende på vilka egenskaper som önskas.