Branscher
Inom livsmedelsindustrin används i hög grad nonstickbehandlade komponenter för att underlätta rengöring, skapa en bättre produktionsmiljö, minska behovet av smörjmedel och inte minst höja kvaliteten på det färdiga livsmedlet. Beläggningarna utförs som regel på nya applikationer, men även ombeläggning av expempelvis bakplåtar, stekpannor och kantiner.
Vår största marknad är bageribranschen där våra smörjfria beläggningar används på plåtar och formar i såväl industribagerier som i mer hantverksmässig produktion. I beredningsprocessen tillför ytbehandlade detaljer många fördelar och vi belägger därför även produktionsutrustning som trattar, rundrivare, koner mm.
Olika livsmedel och processer kräver olika beläggningar för optimalt resultat. Proteinrika produkter kan kräva en annan beläggning än en stärkelsebaserad, ytor i kyl- och frysmiljö behöver inte samma beläggning som en bakplåt som skall användas i upp till 260°C.
För storköksmiljö belägger vi kantiner och stekbleck vilket rationaliserar produktionen genom att möjliggöra produktion av stora volymer med jämn och bibehållen kvalitet på kortare tid.
Alla ytor som ska komma i direktkontakt med livsmedel måste uppfylla högt ställda krav på säkerhet. Våra beläggningar för livsmedel uppfyller givetvis gällande normer och vi jobbar löpande med att minska vår miljöpåverkan. Kontakta gärna oss för att höra mer om hur jobbar för att skapa livsmedelssäkra beläggningar och vilken dokumentation vi kan erbjuda.
Kontakta oss för att höra mer om våra anpassade ytbeläggningar och vilka lösningar vi kan erbjuda er verksamhet.
Direkttelefon: 0478-69043
Växeltelefon: 0478-31820
Storgatan 90, 365 31 Lessebo
Hyvelvägen 5, 365 31 Lessebo